معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: یک هزار و ۶۷۰ هکتار بافت فرسوده که ۳۱۵ هکتار آن بافت تاریخی بوده و دو هزار هکتار بافت ناکارآمد در ۱۳منطقه شهر قم ثبتشده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان قم گفت: بنیاد مسکن قصد ندارد که در تمام بافت فرسوده شهر قم ورود کند، بلکه تنها ورود به چند محله فرسوده شهر، هدف بنیاد مسکن است.
یکی از مهمترین معضلات امروز شهرها بهخصوص شهرهای بزرگ، وجود بافتهای قدیمی و ناکارآمد (فرسوده) و یا بهاصطلاح بافتهای میانی است. مناطقی که عناصر متشکله آن اعم از تأسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه، مستحدثات، خیابانها و دسترسیها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آن از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی رنج میبرند.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: قیمت یک مترمربع آپارتمان در اردیبهشت سال گذشته در استان قم 2 میلیون و 620 هزار تومان بوده که در سال جدید به 5 میلیون و 250 هزار تومان رسیده است و این یعنی قیمت آپارتمان 100 درصد در قم افزایش پیداکرده است.
در هفتاد و هشتمین جلسه رسمی و علنی شورای شهر قم نسبت به اجرای قدرتمند رویکرد "صلحنامه" بین شهرداری و مردم برای رونق سرمایهگذاری و ساختوساز در بافتهای فرسوده شهری قم تأکید شد.
شهردار قم گفت: مدیریت چندگانه در این زمینه سبب بروز مشکلات و عدم پیشرفت اقدامات در مورد بافت فرسوده شده و در بازآفرینی بافت فرسوده نیازمند کمک شهروندان و بخش خصوصی است.
رئیس شورای شهر قم با انتقاد از روند کند احیا و بازسازی بافت فرسوده گفت: سیاستهایی از سوی دولت ابلاغشده که باید از طریق ستاد عالی بازآفرینی احیا شود، در این زمینه این ستاد در سطح استان و شهرستان قم نیز باید شکل بگیرد.
شهردار منطقه ۷ قم گفت: وجود بافت فرسوده از مهمترین مشکلات منطقه ۷ است و امیدواریم که حل این مشکل در اولویت مجموعه مدیریت شهری قرار گیرد؛ همچنین باید تدبیری اندیشیده شود تا بانکها نیز در این زمینه به تعهدات خود عمل کنند.
سرپرست مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی جهاد دانشگاهی استان قم از برگزاری چهارمین نشست از سلسله نشستهای عُش آل محمد با موضوع "بازآفرینی بافت فرسوده" خبر داد.
چندسالی بود که با اقدامات شهرداریها و دولت تحرکات چشمگیری در بافتهای فرسوده شکل گرفته و مردم با مشارکت یکدیگر اقدام به نوسازی بناهای فرسوده میکردند که شواهد و قرائن نشان میدهد با تغییر سیاستها امروز شاهد کاهش شدید این تحرکات هستیم.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) گفت: به دنبال الگویی در بافت فرسوده شهر قم هستیم که با مشارکت شهروندان و یا با مشارکت سرمایه گذار محلی ، بافت قدیمی شهر قم احیا گردد.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) معتقد است که بافت فرسوده شهر قم از نظر اجتماعی تا ۷۰ درصد هنوز زنده است اما از نظر کالبدی وضعیت بدی دارد.